3 slags sild

3 slags sild til julebordet

Når det kommer til julefrokosten, er der så mange klassikere at vi alle sammen vælger nogle fra. En ting som dog har en tendens til at gå igen på næsten alle julefrokostborde er silden. Det er da helt sikkert også min favorit og jeg laver den i 3 variationer til årets julefrokost. Marineret sild, Stegte sild i lage og en kryddersild.

Marinerede Sild

Marineret sild - ingredienserTil de marinerede sild, jeg spegesild, som jeg udvander og fileterer. Jeg fjerner skindet og og ligger dem i en marinade/lage bestående af.

 • 1 Liter Eddike
 • 650 gram Sukker
 • 4 Løg, i skiver
 • 1 spsk. Sennepsfrø
 • 1 Chili, tørret
 • ½ spsk. Nelliker
 • 2 Laurbærblade
 • ½ spsk. Sorte peberkorn

 

Lagen passer til 10 hele spegesild, der er udvandet 12-14 timer

Lagen koges op, og køles helt ned inden den hældes over de udvandede sildefileter. Og så trækker den mindst 2 døgn.

Stegte Sild

Til de stegte sild, har jeg fået nogle dobbelte sildefileter. Som jeg skærer finner af og soignere en smule. Jeg smører dem med hjemmelavet sennep, vender dem i rugmel og steger dem på panden i en blanding af olie og smør.

Jeg laver en lage som til de marinerede sild. Jeg hælder den lune lage over de frisk stegte sild, og lader dem køle langsomt af på køkkenbordet. Når de er stuetemperatur sætter jeg dem på køl, og her skal de trække i mindst 2 dage inden de er klar til at spise.

Krydder sild

Til krydder sildene har jeg fået fat i en spand Matjesild. De giver et godt grundlag at arbejde videre med når man skal lave en kryddersild. til 25 sildefileter laver jeg en lage sådan her:

 • Krydder sild - ingredienser1 Liter Eddike
 • 2 ds tomatpure (2×140 g)
 • 2 dl Rødvinseddike
 • 1 Kg Brun Farin
 • 15 Laurbærblade
 • ½ tørret chili
 • 2 Kanel stænger
 • 4 tsk Hel Allehånde
 • 2 tsk Sennepsfrø
 • 2 tsk stødt nellike
 • 2 tsk sorte peberkorn

 

 

 

 

Lagen koges op og koger et par minutter. Den køles helt af inden den hældes over matjesilden. De står og trækker i 2 døgn.

Det var jo endnu en del i julefrokost klargøringen, som jeg begyndte med Syltede Rødbeder, og der mange flere i den kommende tid når julen kommer nærmere.

Julefrokost Klargøringen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *