Crème Fraîche

Creme Fraiche DrænetKender i det at nogle varer er bare en form for basisvarer, eller “grund råvarer” om man vil?

Varer som man ikke har skænket en tanke at man kan lave selv og hvis man har, så er man sikker på at kvaliteten vil være dårligere end det man køber..

Sådan havde jeg det indtil for et stykke tid siden med crème fraîche. Men der blev jeg da klogere. Ikke nok med at det er utrolig nemt at lave, så får man et produkt med en meget fyldigere smag, uden den sure valle fra købt crème fraîche.

Creme Fraiche er utrolig nemt at lave, det er jo bare syrnet fløde. Man kan bruge forskellige ting til at syrne fløden med for at sætte hastigheden på processen op. Men i bund og grund kan piskefløden helt selv syrne hvis man giver den tid nok, og der ikke opstår mug.

Man kan som sagt bruge forskellige ting, som fx citron eller eddike til at syrne fløden med, men jeg er utrolig glad for mælkesyren. Så derfor vælger jeg at bruge kærnemælk til at syrne fløden med.

Creme Fraiche OpskriftSå min creme fraiche indeholder

  • Piske fløde
  • Kærnemælk

 

 

Jeg er sikker på at det vil bringe lykke i de små familier med hjemmelavet creme fraiche. Specielt hvis den bliver brugt til dip til chips. Se evt. min blog post omkring Gaufrette.

Så mangler der vel egentlig bare at få fundet ud af hvad det er de putter i den Holiday-dip pose. Så har man et helt sæt snacks som er hjemmelavet.

1 tanke om “Crème Fraîche”

  1. Pingback: Gaufrette – Knud's Hjemmeproduktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *