Inviter naboerne på hjemmelavede æbleskiver

Hjemmelavede æbleskiver er en let ting, som man kan være sammen om at lave. De er så meget bedre end dem man køber i supermarkedet. Så er det jo oplagt at invitere familien eller naboerne til friskbagte hjemmelavede æbleskiver med en kop glögg eller måske rød saft til. 

Julen banker på døren og hvis der er noget der varmer i den mørke tid, så er det at samles om lidt hjemmebag. Det er i dag den første december, så hvad er mere nærliggende end at lave æbleskiver. De er julede uden at det lugter alt for meget af fed julemad. Og skal det varme ekstra meget kan en kop med hjemmelavet glögg anbefales, især hvis der er tilsat rigelige mængder af rom.

Det er ikke kompliceret at lave, og det er lavet af ting som man ofte har i skabene.

  • Mel
  • Mælk
  • Flormelis
  • Æg
  • Smør
  • Bagepulver
  • Kardemomme
  • Vanilje
  • Bagepulver
  • Lidt skal fra klementiner

 

 

Så er det bare at piske alle ingredienser sammen og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.

Så smelter jeg lidt smør til at stege dem i og så er det ellers bare at komme i gang.

Opskriften vil jeg naturligvis gerne dele med jer.

Den er lige til at gå til, jeg laver ofte en dobbelt portion, så der er rigeligt med æbleskiver.

Jeg havde ikke lige noget citronskal, så jeg bruge klementin skal i denne omgang. Alle citrusfrugter kan bruges.

 

 

 

Så er det ellers bare at ringe til naboen og spørge om de har lyst til Glögg og æbleskiver. Og hvem har ikke det.

Så nu er der ingen undskyldninger. Bag nogle æbleskiver, varm noget glögg og så ud og hygge med dem omkring jer.

Vidste i for øvrigt at æbleskiverne er en dansk delikatesse, der har rødder helt tilbage til starten af 1800 tallet?

Æbleskiver som vi kender dem i dag er omtalt både i Peters Jul(1866), og af H.C. Andersen i eventyret Krøblingen (1872). Det var tidligere normalt at tilsætte et stykke kogt æble, eller æblegrød inden æbleskiven blev vendt. Det har Frk. Jensen beskrevet i hendes kogebog fra 1901. I dag er det dog sjældent at man tilsætter æbler til æbleskiverne.

I sønderjylland og på Ærø fylder man sveskemos i æbleskiverne. Dette skyldes nok en kombination af den danske æbleskive og med den tyske kage Berlineren (også kendt som Berliner Pfannkuchen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *