Løgsylt med timian, persille og Springløg

Løgsylt

Løgsylt med timian, persille og SpringløgLøgsylt, Hvad er det så? Jo det er en dejlig blanding at surt, sødt og noget lidt skarpt. Krydret med timian og persille. Det er tanken at det skal serveres til den stegte sild på årets julefrokostbord. 

 

 

Løgsylten er en god måde at bruge et overskud af løg på. Det giver et dejligt produkt med lang holdbarhed og som kan bruges en hel masse steder. Ud over til den stegte sild, kan den serveres som en del at en charcuteri planke, med pølser og skinker. Den kunne også være en glimrende følgesvend til røgeost.

Sylten indeholder:

  • Løgsylt - opskriftLøg
  • Springløg
  • Timian
  • Persille
  • Sukker
  • Eddike
  • Salt & peber

 

I den her omgang havde jeg ca. 2 kg løg og det endte ud i de 2 sylteglas på billedet. Man kan varier i krydderierne og hvilken type grøn løg man vil have i. Det kunne sagtens have været porre eller purløg jeg havde brugt. Hvis det havde været tidligere på året kunne det sagtens have været Ramsløg.

Syltning er for mig en lille hyggeting. Der er noget mega hyggeligt at have spisekammerets hylder fyldt med diverse syltede ting, så man lige kan gå ud og finde præcis den smag man har lyst til i dag. Det er også en måde for mig at få brug frugt og grøntsager inden de bliver dårlige.

Det var endnu en del i Julefrokost Klargøringen. Jeg fortsætter helt op til jul. Listen indeholder indtil nu:

 

4 tanker om “Løgsylt”

  1. Pingback: Leverpostej – Knud's Hjemmeproduktion

  2. Pingback: Syltede Rødbeder – Knud's Hjemmeproduktion

  3. Pingback: Gravad Laks – Knud's Hjemmeproduktion

  4. Pingback: Røget Rullepølse – Knud's Hjemmeproduktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *