Pålægs sky

Pålægs sky

Når man har lavet Hjemmelavet Røget Rullepølse, så skal tilbehøret også være i orden. Derfor har jeg besluttet at på Julebordet skal skyen til Rullepølsen også være hjemmelavet.

Det er egentlig meget simpelt, det er en kraftig fond, som er kogt på ting med masser af gelatine, så den kan blive stiv.

Pålægs sky IngredienserTil min sky har jeg brugt:

  • Oksekraftben
  • Svineskank
  • Løg
  • Selleri
  • Hvidløg
  • Tomat pure
  • Timian
  • Laurbærblade
  • Rødvin
  • Vand

 

 

 

 

  1. Først brunes kraftben og skank grundigt af i til den har en dejlig stegeskorpe hele vejen rundt.
  2. Så brunes grøntsagerne af sammen med krydderier og tomatpure.
  3. Panden koges af med rødvin.
  4. Alt puttes i en gryde, og det dækkes med vand.
  5. Det koges op, og urenheder skummes væk.
  6. Skyen småkoger ved lav varme i 6 timer, skulle der blive lav vandstand tilføres der ekstra vand.
  7. Så sigtes skyen og køles ned.
  8. Fedtlaget på toppen fjernes.
  9. Der tilsættes et par æggehvider, som skyen langsomt varmes op med. æggehviderne binder sig til urenhederne og skyen bliver helt klar.
  10. Den sigtes gennem et klæde.
  11. Koges ved svag varme ned til den har den rigtige farve og smag.
  12. Så tilsættes lidt ekstra gelatine, bare for at være sikker på at den bliver stiv. Jeg tilsætter 5 blade pr. liter sky.
  13. Skyen hældes på bakker og hærdes på køl.

Det var jo endnu en del i julefrokost klargøringen, som jeg begyndte med Syltede Rødbeder, og der mange flere i den kommende tid når julen kommer nærmere.

Julefrokost Klargøringen:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *