Syltede Rødbeder

Årets høst af rødbeder er ikke ligefrem imponerende. De er ikke ret store, til gengæld er der heller ikke ret mange.

Så det er en rimelig overskuelig omgang at få dem syltet. Efter de er blevet skyllet og top og bund er skåret af er, der ikke mere en lidt over et kilo.

2017-09-30 17.47.34

Det er nu engang dejligt med en hjemmesyltet rødbede fra egen have. Der er et eller andet tilfredsstillende ved at gå ud i regnvejr (det er jo Danmark) og høste sine rødbeder, rengøre dem og så sylte dem med lige præcis de krydderier man elsker.

 

 

 

 

Jeg har brugt denne opskrift:

  • 1 Kg rengjorte Rødbeder2017-09-30 18.17.54
  • 750 ml Eddike
  • 300 gram sukker
  • 10 sorte peberkorn
  • 6 nelliker
  • 2 laubærblade
  • 1 håndfuld frisk timian

Rødbederne dækkes med letsaltet vand, og koges til de er møre. Derefter overhældes de med rindende koldt vand, til de er næsten nedkølede. Så kan de nemt smuttes ud af deres skræl, det er nemmere end mandler. Rødbederne skæres i skiver og lægges i glas. Der koges en syltelage af eddike, sukker og krydderier. Den hældes over rødbederne, og glassene lukkes med det samme så de danner vakuum. Lad glassene afkøle på køkkenbordet natten over. Så har du rødbeder til spisekammeret.


Dette er det første produkt jeg har lavet til årets familie julefrokost, der kommer helt sikkert en lang række. Jeg vil give jer en mulighed for at se hvordan jeg laver julefrokosten mere hjemmelavet og autentisk, i stedet for en kopi af alle de tarvelige buffeter til 99,- pr. person som man kan købe.

Alle posts der har med julefrokost klargøringen at gøre vil komme i kategorien “Julefrokost Bord”.

Jeg håber i vil følge med i hvordan jeg gør mig klar til jul.

Julefrokost Klargøringen:

9 tanker om “Syltede Rødbeder”

  1. Pingback: Leverpostej – Knud's Hjemmeproduktion

  2. Pingback: Leverpostej – Knud's Hjemmeproduktion

  3. Pingback: Gravad Laks – Knud's Hjemmeproduktion

  4. Pingback: Løgsylt – Knud's Hjemmeproduktion

  5. Pingback: Røget Rullepølse – Knud's Hjemmeproduktion

  6. Pingback: Kold Røget Laks med fennikel – Knud's Hjemmeproduktion

  7. Pingback: Hjemmelavet Sennep – Knud's Hjemmeproduktion

  8. Pingback: Pålægs sky – Knud's Hjemmeproduktion

  9. Pingback: 3 slags sild til julebordet – Knud's Hjemmeproduktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *